NIEUWS OVERZICHT

Lees hier onze nieuwsberichten en informatie over onze trainingen en events.

OVERZICHT NIEUWS

Zorgbelang en KR8LAB samen op Dear Future

17 juli 2017 - door KR8LAB in Nieuws
social lab jeugdhulp dear future 2017

Van 23 tot en met 29 september 2017 is het tijd voor de vijfde editie van de European Social Innovation Week, dit jaar onder de naam Dear Future. Met ruim 100 deelnemers en partners, meer dan 50 programmaonderdelen en duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland laat Dear Future zien wat met Social Innovation bereikt kan worden. Zorgbelang Brabant en KR8LAB organiseren gezamenlijk een social lab voor jongeren die zich niet gehoord voelen binnen de jeugdhulp.

Werken aan een persoonlijke gebruiksaanwijzing

Jongeren die te maken krijgen met jeugdhulp voelen zich vaak slecht begrepen. Dit leidt tot frustraties en irritaties. Bij de jongeren zelf, natuurlijk. Maar net zo goed bij hun ouders en hulpverleners. Hoe kan het anders? Wat werkt er wél? Hoe kunnen we elkaar beter en makkelijker begrijpen? Helpt het als jongeren zelf hun ‘persoonlijke gebruiksaanwijzing’ maken?

Social lab

Samen met jongeren, ouders, hulpverleners, medewerkers van (jeugd)zorginstellingen en andere betrokkenen gaan we aan de slag met deze vragen. Het doel is om tijdens deze Social Lab op een creatieve, leuke manier een gebruiksaanwijzing, bijsluiter of handleiding te ontwikkelen. Zo kunnen jongeren zichtbaar maken wie ze zijn, wat ze nodig hebben, gaan ze zichzelf beter begrijpen en leert de omgeving hen beter te begrijpen. Deze (gebruiks)aanwijzingen moeten een stimulerende en ondersteunende stap worden waarmee de jongere zelf regie heeft over zijn zorgproces.

Tijdens de workshop verkennen we ook wat er nodig is om de persoonlijke gebruiksaanwijzing, handleiding of bijsluiter ingevoerd te krijgen. Als het aan Zorgbelang Brabant en KR8LAB ligt, hebben alle betrokken partijen op het einde van de workshop meer begrip voor elkaars perspectieven en lopen jongeren aan het einde van de middag met hun eigen gebruiksaanwijzing én met een goed gevoel de deur uit.

Meedoen aan Dear Future?

Het social lab vindt plaats op donderdag 28 september in Tilburg. Aanmelden voor (gratis) deelname is mogelijk via de website van Dear Future.