NIEUWS OVERZICHT

Lees hier onze nieuwsberichten en informatie over onze trainingen en events.

OVERZICHT NIEUWS

KR8LAB ontwikkelde roadshow voor VWS over Wet zorg en dwang (volgeboekt)

11 september 2019 - door KR8LAB in Nieuws
Wet zorg en dwang

Op 1 januari 2020 treedt de Wet zorg en dwang in werking. Uitgangspunt van deze wet is dat onvrijwillige zorg voor mensen met een verstandelijke beperking of psychogeriatrische problematiek zo veel mogelijk wordt voorkomen. De nieuwe wet leidt tot veel juridische én praktische vragen bij zorgprofessionals en beleidsmedewerkers. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) informeert hen daarom in acht regionale informatiebijeenkomsten.

In co-creatie ontwikkelen van informatiebijeenkomsten

KR8LAB organiseerde twee creatieve sessies waarin we samen met betrokken partijen uit het veld de opzet en inhoud van de regionale informatiebijeenkomsten ontwikkelde. Zo zochten we samen met brancheorganisaties, clienten- en beroepsverenigingen naar antwoorden op vragen als: Wat weten we van de doelgroep? Waar hebben deze zorgprofessionals nu vooral behoefte aan? Wat hebben beleidsmedewerkers nodig om hun organisaties voor te bereiden op de nieuwe wet? En op welke wijze kunnen zij het best worden geïnformeerd en ondersteund? Welke experts zouden daarin een rol willen spelen?

De opbrengst van de twee creatieve sessies is door KR8LAB vertaald in een compleet programma voor een roadshow van informatiebijeenkomsten, met een plenaire opening, een inspirerende spreker en zeven verschillende workshops. Samen met veldpartijen en opdrachtgever VWS zijn de verschillende programmaonderdelen vervolgens uitgewerkt. Daarbij is steeds weer teruggegrepen op de eerder vastgestelde behoeften van de zorgprofessionals en beleidsmedewerkers. Zo helpen we beleid en praktijk met elkaar te verbinden.

Roadshow met Informatiebijeenkomsten volledig uitverkocht

De in totaal 1600 beschikbare kaarten voor de acht informatiebijeenkomsten zijn binnen enkele weken volledig uitverkocht. KR8LAB begeleidt en coördineert momenteel de uitvoering van de acht informatiebijeenkomsten op de verschillende locaties.