NIEUWS OVERZICHT

Lees hier onze nieuwsberichten en informatie over onze trainingen en events.

OVERZICHT NIEUWS

11 oktober: Masterclass Design Thinking bij Werken in het Westen

07 mei 2018 - door KR8LAB in Agenda
Masterclass Design Thinking bij Werken in het Westen

Wil jij ook samen met inwoners, collega’s en samenwerkingspartners nieuwe strategieën, diensten en beleid ontwikkelen waar mensen echt op zitten te wachten? Op donderdag 11 oktober organiseren we een Masterclass Design Thinking bij Werken in het Westen.

Maatschappelijke uitdagingen

KR8LAB brengt partijen rondom maatschappelijke uitdagingen samen en faciliteert processen van co-creatie en participatie. Wij doen dat op basis van de Design Thinking-methode. In deze methode staan mensen, hun onderlinge relaties, beleving en behoeften steeds centraal. We maken daarbij gebruik van tools die creativiteit en vooral ook een open gesprek tussen alle partijen bevorderen. Door alle partijen met elkaar te verbinden ontwikkelen we oplossingen met toegevoegde waarde voor iedereen.

Inhoud Masterclass Design Thinking bij Werken in het Westen

Als dé pionier in de toepassing van Design Thinking binnen de publieke sector heeft KR8LAB inmiddels een groot aantal maatschappelijke uitdagingen begeleid, waaronder bijvoorbeeld vraagstukken rondom de nieuwe Omgevingswet, Jeugdhulp en de integratie van statushouders. Onze expertise hebben we daarnaast in de afgelopen jaren met een groot aantal organisaties gedeeld in onze workshops en trainingen.

Tijdens de masterclass gaan we aan de slag met:

  • Netwerk- en waardenanalyse
  • Contextanalyse
  • Inspireren en mobiliseren van mensen, drijfveren en voorkomen van interactiemoeheid
  • Actorenanalyse
  • Ontwerpen van een aanpak
Voor wie is de Masterclass Design Thinking bedoeld?

De Masterclass Design Thinking staat open voor ambtenaren werkzaam bij gemeenten die zijn aangesloten bij Werken in het Westen en is geschikt voor iedereen die meer en beter wil samenwerken met maatschappelijke meerwaarde.

Datum en locatie Masterclass Design Thinking bij Werken in het Westen

De masterclass vindt plaats op donderdag 11 oktober 2018 van 13.00-17.00 uur in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Meer lezen over Design Thinking?

Marcus Stickdorn, Marc Jakob Schneider, Markus Edgar Hormess en Adam Lawrence publiceerden deze maand het handboek “This is Service Design Doing”. Deze opvolger van het boek “This is Service Design Thinking” (2011) kwam tot stand met bijdragen van 200 professionals uit het internationale Design Thinking-netwerk. KR8LAB leverde als een van deze “contributors” een bijdrage gebaseerd op haar specifieke expertise op het gebied van de toepassing van Design Thinking binnen de publieke sector.

Het handboek bevat richtlijnen voor het faciliteren van workshops, het uitvoeren van Design Thinking-tools en het succesvol implementeren van service design in organisaties.[bol_product_links block_id=”bol_5a784c937ad2d_selected-products” products=”9200000049976157,1001004011843796″ name=”DT bericht” sub_id=”” link_color=”B5985E” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”317″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]