NIEUWS OVERZICHT

Lees hier onze nieuwsberichten en informatie over onze trainingen en events.

OVERZICHT NIEUWS

Meester in je Werk week 2017 (uitverkocht)

02 november 2017 - door KR8LAB in Nieuws
Meester in je Werk week
Workshops Meester in je Werk week 2017 in 45 minuten uitverkocht

Het A+O fonds Gemeenten organiseert ieder jaar de Meester in je Werk week. Dè landelijke actieweek bij gemeenten met aandacht voor loopbaan, persoonlijke ontwikkeling, vakmanschap en mobiliteit. Veel gemeenten doen enthousiast mee aan de Meester in je Werk week en organiseren tal van activiteiten voor medewerkers. In opdracht van het fonds reizen wij sinds 2015 elk jaar het hele land door met onze workshops over Design Thinking. Onze workshops van de Meester in je Werk week 2017 waren binnen 45 minuten uitverkocht.

Meester in je Werk week 2017: Twee verschillende workshops van KR8LAB

Met onze “Feestelijke introductieworkshop” bevorderden we een van de belangrijkste uitgangspunten van Design Thinking: het vermogen om je in te leven in de perspectieven en behoeften van belanghebbenden van je dienst, beleid of product. We doen dat aan de hand van een herkenbare alledaagse maatschappelijke uitdaging; het bedenken en maken van een verjaardagscadeautje voor je buurman of buurvrouw in deze workshop.

In onze workshop “In gesprek met de Stad, participatie met Design Thinking” nemen we ervaringen rondom participatie en co-creatie onder de loep. Gemeenten zoeken naar mogelijkheden om samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties beleid te ontwikkelen. Hoe voorkom je interactiemoeheid? Hoe manage je de verwachtingen? Hoe zorg je voor herkenning van de inbreng in het resultaat? Wie praten er mee over de impact van de stad? Hoe ga je om met tegengestelde belangen? We reflecteren op de kansen en mogelijkheden van Design Thinking en oefenen met het maken van een zogenaamde personakaart, een instrument om deze vragen te verkennen.

Meer informatie?

Alle informatie over de Meester in je Werk week van het A+O fonds Gemeenten vind je hier. Ook interesse in een training? KR8LAB organiseert regelmatig trainingen in company of op basis van open inschrijving.