3-2-1-CO HR-INNOVATIEPRIJS 2017

Gemeenten hebben te maken met vele uitdagingen in en rondom de organisatie. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden wordt een groot beroep gedaan op het innovatief vermogen van gemeenten. Het A+O fonds Gemeenten ondersteunt gemeenten met de jaarlijkse innovatieprijs 3-2-1-Co. In 3-2-1-Co worden vernieuwende ideeën op het gebied van organisatie- of persoonlijke ontwikkeling vertaald naar de praktijk. De tien finalisten worden door het A+O fonds beloond met begeleiding door (naar keuze) Ynnovate, TNO of KR8LAB.

OVERZICHT PROJECTEN
Innovatie bij Gemeenten

3-2-1-Co! is een “prijsvraag” van het A+O fonds Gemeenten voor innovatieve HR projecten bij gemeenten. Zij roepen gemeenten op om hun innovatieve ideeën op het gebied van organisatie- of persoonlijke ontwikkeling bij hen in te dienen. Het innovatieve karakter, de impact op de sector en de uitvoerbaarheid van het idee staan centraal bij de beoordeling.

Uit alle inzendingen worden 10 finalisten gekozen. In een creatieve finaledag krijgen de tien finalisten vervolgens de gelegenheid hun idee verder uit te werken samen met collega’s uit andere gemeenten. De finaledag biedt daardoor een uniek platform om te leren van de ideeën vanuit andere gemeenten.

Ondersteuning door KR8LAB als prijs

In 2016 ging de publieksprijs van 3-2-1-Co naar de gemeente Rotterdam, die met een fantastische pitch voor het experimenteren en leren door generaties de show stal. De prijs bestond uit een dagdeel begeleiding door KR8LAB. Wij begeleidden de prijswinnaar in de uitwerking van hun idee naar actie, oa. op basis van tools als Prototyping, Service Blauwdruk, en Social Business Modelling.

In de editie 2017 won het P&O Netwerk Werken in Gelderland. De publieksprijs werd gedeeld tussen de ambtenaren van gemeente Utrecht en Leeuwarden. Alle ideehouders gaan nu onder begeleiding van (naar keuze) TNO, Ynnovate of KR8LAB aan de slag met de inrichting van de projectorganisatie en het omzetten van hun idee naar een subsidiabel project door het A+O fonds Gemeenten.

Projectdetails
  • Dienst: Stakeholder- en waardenanalyse, Contextanalyse, Empathisch onderzoek, Personakaart, Klantreis, Prototyping, Service Blauwdruk
  • Opdrachtgever: A+O fonds Gemeenten
  • Link: 3-2-1-Co