3-2-1-Co HR-Innovatieprijs 2016

Gemeenten hebben te maken met vele uitdagingen in en rondom de organisatie. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden wordt een groot beroep gedaan op het innovatief vermogen van gemeenten. Het A+O fonds ondersteunt gemeenten met de jaarlijkse innovatieprijs 3-2-1-Co. In 3-2-1-Co worden vernieuwende ideeën op het gebied van organisatie- of persoonlijke ontwikkeling vertaald naar de praktijk. Een van de finalisten van de editie 2016 won een dagdeel ondersteuning van KR8LAB.

OVERZICHT PROJECTEN
Innovatie bij Gemeenten

3-2-1-Co! is een “prijsvraag” van het A+O fonds Gemeenten voor innovatieve HR projecten bij gemeenten. Zij roepen gemeenten op om hun innovatieve ideeën op het gebied van organisatie- of persoonlijke ontwikkeling bij hen in te dienen. Het innovatieve karakter, de impact op de sector en de uitvoerbaarheid van het idee staan centraal bij de beoordeling.

Uit alle inzendingen worden 10 finalisten gekozen. In een creatieve finaledag krijgen de tien finalisten vervolgens de gelegenheid hun idee verder uit te werken samen met collega’s uit andere gemeenten. De finaledag biedt daardoor een uniek platform om te leren van de ideeën vanuit andere gemeenten.

Ondersteuning door KR8LAB als prijs

In 2016 ging de publieksprijs van 3-2-1-Co naar de gemeente Rotterdam, die met een fantastische pitch voor het experimenteren en leren door generaties de show stal. De prijs bestond uit een dagdeel begeleiding door KR8LAB. Wij begeleidden de prijswinnaar in de uitwerking van hun idee naar actie, oa. op basis van tools als Prototyping, Service Blauwdruk, en Social Business Modelling.

Rotterdam tevreden over begeleiding

Aan de publieksprijs hebben we echt wat gehad. We hebben bijvoorbeeld onlangs de workshop gehad die aan de prijs verbonden was. Daar hebben we het idee uitgewerkt in thema’s. En communicatie en leiderschap lopen als een rode draad door al die thema’s. In de workshop gingen we ook in op hoe je van idee tot concrete acties komt. Want als je wat wilt bereiken, kan het natuurlijk niet bij een businessplan blijven, dan moet je echt mensen activeren. En dat is soms best lastig. We zijn een bureaucratische organisatie die op weg is een innovatieve organisatie te worden, veranderingen gaan niet zo snel.” (bron: Anneke de Rijk, Gemeente Rotterdam in het A+O magazine “De kunst van innoveren” p.9 e.v.)

Editie 2017

Ook in 2017 organiseert het A+O fonds Gemeenten 3-2-1-Co (check de link bij projectdetails).
KR8LAB is een van de partijen die de finalisten zal ondersteunen.

Projectdetails
  • Dienst: Prototyping, Service Blauwdruk, Social Business Modelling
  • Opdrachtgever: A+O fonds Gemeenten, Gemeente Rotterdam
  • Link: 3-2-1-Co