Ambt24: Vakmanschap ambtenaren

Masterclasses, workshops, inspiratiesessies, debatten en nog veel meer! Dat waren de ingrediƫnten van Ambt24. Een uniek 24-uurs evenement van het A+O fonds Gemeenten over vakmanschap en persoonlijke ontwikkeling van ambtenaren. Tijdens het evenement verzorgde KR8LAB een introductieworkshop Design Thinking voor de Overheid.

OVERZICHT PROJECTEN
Over Ambt24

Ambt24 is een initiatief van A+O fonds Gemeenten. In samenwerking met het A&O-fonds Waterschappen en andere enthousiaste partijen werd invulling gegeven aan dit unieke 24-uurs event over vakmanschap, voor en door ambtenaren.

Nieuwe vaardigheden voor ambtenaren

De rol van de overheid is fundamenteel aan het veranderen. Maatschappelijke vraagstukken worden steeds complexer en kunnen niet meer alleen door de overheid worden opgelost. Samenwerking tussen overheid, ondernemers, onderwijs, inwoners en andere partijen is daarom een must. Dat vraagt om andere vaardigheden en om een andere manier van werken en denken.

Ambtenaren maken kennis met Design Thinking

Design Thinking is een interactieve aanpak om problemen op frisse manieren te formuleren en oplossingen te bedenken waarbij belanghebbenden niet alleen centraal staan, maar ook zelf meedoen! Door Design Thinking worden nieuwe samenwerkingsvormen, benaderingen en perspectieven gecreƫerd. Mensen, hun onderlinge relaties, beleving en behoeften staan hierbij centraal.

Feestelijke workshop

Met deze introductieworkshop bevorderden we een van de belangrijkste uitgangspunten van Design Thinking: het vermogen om je in te leven in de perspectieven en behoeften van belanghebbenden van je dienst, beleid of product. We deden dat aan de hand van een herkenbare alledaagse maatschappelijke uitdaging; het bedenken en maken van een verjaardagscadeautje voor je buurman of buurvrouw in deze workshop.

Projectdetails
  • Dienst: Stakeholder- en Contextanalyse, Empathisch onderzoek, Personakaart, Klantreis, Prototyping, Service Blauwdruk
  • Opdrachtgever: A+O fonds Gemeenten
  • Link: Ambt 24