Challenge Stad van de Toekomst

De Challenge Stad van de Toekomst draaide om de actievelingen die hun stad op een innovatieve manier vooruit willen helpen. Deze zogeheten stadmakers werken in een complex krachtenveld van onderop aan grootstedelijke problemen. KR8LAB coachte een van de finalisten van de Challenge, het duo Gewildgroei.

OVERZICHT PROJECTEN
De Stad van de Toekomst

Stel je de Stad van de Toekomst eens voor. We wekken veel meer duurzame energie op dan wij nu voor mogelijk houden. Bedrijven, universiteiten, overheid en inwoners werken samen aan innovatieve oplossingen. Die innovatie zorgt voor economische groei en voor praktische verbeteringen. Via open data en slim vervoer zijn we optimaal verbonden. Onze woningmarkt kent betaalbare, duurzame woningen. Van de reststromen van onze voedingsindustrie maken we bioplastic en verf. We trekken internationaal talent aan. De zorg is uitstekend en veel meer op preventie gericht. We zijn fit doordat we bijna overal met de fiets kunnen komen – al dan niet in combinatie met ander vervoer, zoals een leenauto op waterstof. Onze kinderen spelen in het groen en eten gezond. En vooral: In onze stad werkt en telt iedereen mee.

Deze en vele andere vernieuwende ideeën, inzichten en werkwijzen komen niet vanzelfsprekend tot wasdom. De Challenge Stad van de Toekomst hielp stadsvernieuwers bij het realiseren van hun initiatieven. De Challenge was een initiatief van de Agenda Stad en de Innovatie-estafette 2016 in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, Kennisland en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

KR8LAB coacht finalist Gewildgroei

“De stad heeft wilde planten nodig. We moeten stoppen met schoffelen. Het is tijd voor een plantsoenrevolutie!” Onder begeleiding van KR8LAB bereikte het duo Gewildgroei de tweede plaats van de Challenge Stad van de Toekomst. KR8LAB ondersteunde Gewildgroei bij het perfectioneren van het concept en het vergroten van de maatschappelijke impact.

Kennis verzameld en beschikbaar

De kennis die is opgedaan tijdens de Challenge Stad van de Toekomst is verzameld en in samenwerking met onderzoeksinstituut DRIFT in een publicatie gevat.

Projectdetails
  • Dienst: Coaching/Social Innovation, Stakeholder- en Contextanalyse, Empathisch onderzoek, Personakaart, Klantreis, Prototyping
  • Opdrachtgever: Kennisland
  • Link: Challenge Stad van de Toekomst