Inspiration for Social Innovation

Het Midpoint Center for Social Innovation (MCSI) is de broedplaats van ondernemerschap en innovatie met als ultiem doel het creëren van maatschappelijke én economische (meer-) waarde. KR8LAB verzorgde op uitnodiging van het MCSI een mini masterclass Design Thinking voor 25 organisaties uit de publieke sector.

OVERZICHT PROJECTEN
Mini-masterclass over Design Thinking

Het Midpoint Center for Social Innovation (MCSI) is de broedplaats van ondernemerschap en innovatie met als ultiem doel het creëren van maatschappelijke én economische (meer-) waarde. Maandelijks wordt een landelijke gastspreker gevraagd een masterclass te verzorgen, met als doel actuele en prangende vraagstukken te behandelen, te innoveren, exploreren en veranderen.

KR8LAB verzorgde op uitnodiging van het MCSI een mini masterclass Design Thinking voor 25 organisaties uit de publieke sector. Van politie tot gemeenten, van universiteit tot ZPP-ers; allen waren geïnteresseerd in de mogelijkheden van Design Thinking.

Aan de slag

Direct na de korte introductie gingen alle deelnemers aan de slag met het je inleven in de behoeften van de ander, een van de belangrijkste uitgangspunten van Design Thinking. Aan de hand van een alledaagse uitdaging, namelijk het ontwerpen van een cadeautje voor je buurman of -vrouw in deze workshop, ondervonden de deelnemers in slechts 90 minuten wat Design Thinking is en hoe je het kan toepassen.

Groot enthousiasme

De deelnemers waren unaniem enthousiast over deze workshop en de dag erna werden we door MCSI uitgenodigd om in het voorjaar een vervolgtraining te verzorgen.

Projectdetails
  • Dienst: Empathisch onderzoek, Prototyping
  • Opdrachtgever: Midpoint Center for Social Innovation