Projectmatig werken

KR8LAB verzorgde voor de Hogeschool NTI enkele praktijktrainingen “Projectmatig werken in de Sociale Sector”.
Groepen (deeltijd) HBO-studenten Social Work, SPH en Pedagogiek, ambtenaren en zelfstandig ondernemers zijn aan de slag gegaan met maatschappelijke uitdagingen uit de eigen werkpraktijk.

OVERZICHT PROJECTEN
Projectmatig werken naast het alledaagse werk

Projecten komen vaak naast het alledaagse werk. Dat vraagt een goede voorbereiding en planning om het overzicht te bewaren. KR8LAB verzorgde voor de Hogeschool NTI enkele praktijktrainingen “Projectmatig werken in de Sociale Sector”.

Groepen deeltijd HBO-studenten Social Work, SPH en Pedagogiek, gemeenteambtenaren en zelfstandig adviseurs zijn aan de slag gegaan met maatschappelijke uitdagingen uit de eigen werkpraktijk. In de trainingen kwamen alle werkvormen en fases die bij een project komen kijken aan bod: het in kaart brengen van de probleemsituatie vanuit de perspectieven van de verschillende belanghebbenden, het maken van een netwerk- en contextanalyse en het ontwikkelen van projectplannen. Daarnaast zijn de dynamiek binnen projectgroepen en de competenties van projectleden onder de loep genomen.

Praktijkgericht

Over projectmanagement is veel in boeken te vinden. In de trainingen combineerden we theorie echter direct met de praktijk. Door te werken aan een eigen casus werd het geleerde direct in de praktijk gebracht.

Projectdetails
  • Dienst: Stakeholder- en Contextanalyse
  • Opdrachtgever: Hogeschool NTI