Werkgeluk in de gemeente

Gemeente Utrecht en het A+O fonds Gemeenten vroegen KR8LAB om hen te begeleiden bij het vormgeven van experimenten rondom Werkgeluk in de gemeente. In verschillende bijeenkomsten verkende KR8LAB met behulp van Design Thinking-tools samen met hen welke betekenissen zij geven aan “geluk in de eigen werkpraktijk” en op welke wijze zij hiermee (kunnen) experimenteren in de in- en externe dienstverlening.

OVERZICHT PROJECTEN
Innovatieve werkwijzen gemeenten

Gemeenten hebben te maken met vele uitdagingen in en rondom de organisatie. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden wordt een groot beroep gedaan op het innovatief vermogen van gemeenten. Het A+O fonds Gemeenten ondersteunt gemeenten met de jaarlijkse innovatieprijs 3-2-1-Co! In 3-2-1-Co! worden vernieuwende idee├źn op het gebied van organisatie- of persoonlijke ontwikkeling vertaald naar de praktijk. De tien finalisten van de prijsvraag worden door het A+O fonds Gemeenten beloond met begeleiding door een extern bureau.

Geluk op de Werkvloer

Finalist (en publieksprijswinnaar) Gemeente Utrecht vroeg KR8LAB om te begeleiden bij het vormgeven van experimenten rondom Geluk op de Werkvloer. In verschillende bijeenkomsten verkende KR8LAB met behulp van Design Thinking-tools samen met hen welke betekenissen zij geven aan “geluk in de eigen werkpraktijk” en op welke wijze zij hiermee (kunnen) experimenteren in de in- en externe dienstverlening.

Projectdetails
  • Dienst: Stakeholder- en waardenanalyse, Contextanalyse, Empathisch onderzoek, Personakaart, Klantreis, Prototyping, Service Blauwdruk
  • Opdrachtgever: A+O fonds Gemeenten en Gemeente Utrecht
  • Link: Website