NIEUWS OVERZICHT

Lees hier onze nieuwsberichten en informatie over onze trainingen en events.

OVERZICHT NIEUWS

Training Co-creatie met Design Thinking (uitverkocht)

06 februari 2018 - door KR8LAB in Agenda
Design Thinking Toolkit KR8LAB

Wil jij ook samen met bijvoorbeeld inwoners, cliënten, patiënten, bezoekers, klanten, collega’s en samenwerkingspartners nieuwe strategieën, diensten en beleid ontwikkelen waar mensen echt behoefte aan hebben? Schrijf je dan direct in voor onze training Co-creatie met Design Thinking.

Maatschappelijke uitdagingen

KR8LAB brengt partijen rondom maatschappelijke uitdagingen samen en faciliteert processen van co-creatie en participatie. Wij doen dat op basis van de Design Thinking-methode en hanteren technieken die creativiteit en een open gesprek bevorderen. Alle belanghebbenden staan daarbij centraal en doen actief mee. Dat zorgt voor begrip in elkaars perspectieven en belangen, creëert draagvlak en stimuleert een focus op oplossingen.

Inhoud training Co-creatie met Design Thinking

Na afloop van onze training heb je een diepgaand inzicht in de uitgangspunten en technieken van Design Thinking. Je hebt ervaring opgedaan met de toepassing van deze technieken en gereflecteerd op de kansen en mogelijkheden voor je eigen werkpraktijk.

Op dag 1 ga je aan de slag met het in beeld brengen van groepen belanghebbenden, de context van een vraagstuk en het je inleven in de verschillende perspectieven, behoeften en belangen van deze partijen met behulp van enkele tools (zoals de netwerkkaart, contextkaart, persona en klantreis).

Op dag 2 worden vervolgens de technieken voor het ontwikkelen in co-creatie behandeld en gaan we aan de slag met prototyping, service scenario’s en het meten van impact.

Voor wie is de training Co-creatie met Design Thinking bedoeld?

De training staat open voor professionals werkzaam in het publieke of sociale domein.
Eerder ontvingen we bijvoorbeeld Gemeente Oss, Cubiss, SBRCUnet, Gemeente Breda, Provincie Noord Brabant, Gemeente Etten-Leur, Gemeente Terneuzen, GGD West-Brabant, Stagebureau Connectie, Gemeente Hollands Kroon, Gemeente Houten, Gemeente Zutphen, Mirjam Flik, Het Eetschap, Gemeente Den Haag, Gemeente Kampen, GGD Hart voor Brabant, Stichting Zorgbelang Brabant/Zeeland, Stichting Zorgbelang Zuid Holland, Gemeente Heusden, Gemeente Uithoorn, Gemeente Utrecht.

Datum en locatie

De training vindt plaats op woensdag 18 april en donderdag 19 april 2018 van 09.30-16.30 uur in Breda.

Inschrijven

Deze training is volgeboekt, inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Meer lezen over Design Thinking?

Marcus Stickdorn, Marc Jakob Schneider, Markus Edgar Hormess en Adam Lawrence publiceerden deze maand het handboek “This is Service Design Doing”. Deze opvolger van het boek “This is Service Design Thinking” (2011) kwam tot stand met bijdragen van 200 professionals uit het internationale Design Thinking-netwerk. KR8LAB leverde als een van deze “contributors” een bijdrage gebaseerd op haar specifieke expertise op het gebied van de toepassing van Design Thinking binnen de publieke sector.

Het handboek bevat richtlijnen voor het faciliteren van workshops, het uitvoeren van Design Thinking-tools en het succesvol implementeren van service design in organisaties.[bol_product_links block_id=”bol_5a784c937ad2d_selected-products” products=”9200000049976157,1001004011843796″ name=”DT bericht” sub_id=”” link_color=”B5985E” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”317″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]