NIEUWS OVERZICHT

Lees hier onze nieuwsberichten en informatie over onze trainingen en events.

OVERZICHT NIEUWS

Neem deel aan onze Training Design Thinking op 14 december

02 november 2017 - door KR8LAB in Agenda
Training Design Thinking KR8LAB

Design Thinking is een interactieve aanpak waarmee je samen met belanghebbenden oplossingen bedenkt voor maatschappelijke problemen. Samen met bijvoorbeeld burgers, cliënten, patiënten, bezoekers, klanten, collega’s en samenwerkingspartners ontwikkel je nieuwe strategieën, diensten en beleid waar mensen echt behoefte aan hebben.

KR8LAB is binnen het publieke en sociale domein dé pionier in de toepassing van Design Thinking. Op basis van onze ervaring in vele maatschappelijke projecten brengen we je in deze training van één dag alle basistechnieken van Design Thinking bij.

Inhoud training Design Thinking

De Design Thinking methode gebruikt verschillende tools die creativiteit en een open gesprek bevorderen tussen alle partijen. Mensen, hun onderlinge relaties, beleving en (latente) behoeften staan hierbij steeds centraal. In deze training ga je in een kleine groep aan de slag met een maatschappelijke oefencase. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Door vooral veel te oefenen ervaar je al doende de kracht van Design Thinking.

  • Een korte theoretische introductie over Design Thinking met inspirerende voorbeelden uit het publieke en sociale domein
  • In gesprek met belanghebbenden: kijken vanuit verschillende perspectieven
  • Ontwikkelen van een netwerkkaart, waarmee je alle belanghebbenden rondom de oefencase in beeld brengt.
  • Het vaststellen van waarde-uitwisseling tussen deze belanghebbenden.
  • Inzichtelijk maken van (maatschappelijke) ontwikkelingen en (technologische) trends rondom het vraagstuk met behulp van een contextkaart.
  • Het maken van persona, waardoor we de karakteristieken (achtergronden, doelen, behoeften, wensen en gedrag) van de belanghebbenden beter leren kennen.
  • Het opstellen van een klantreis (Customer Journey) over de processen en interacties die plaatsvinden.
  • Het vaststellen van kritische momenten waarop zich kansen en bedreigingen voordoen.
  • Een wrap-up van de opgedane kennis. Wat is er nodig om aan de slag te gaan met Design Thinking in jouw organisatie? Natuurlijk zijn alle vragen welkom en inspireren we graag!
Voor wie is de training Design Thinking?

De training staat open voor professionals die zich bezig (willen) houden met maatschappelijke vraagstukken.
Eerder ontvingen we Gemeente Oss, Cubiss, SBRCUnet, Marieke van der Velden, Net even anders, Gemeente Breda, Provincie Noord Brabant, Gemeente Etten-Leur, Gemeente Terneuzen, GGD West-Brabant, Stagebureau Connectie, Gemeente Hollands Kroon, Gemeente Houten, Gemeente Zutphen, Mirjam Flik, Het Eetschap, Gemeente Den Haag, Gemeente Kampen, GGD Hart voor Brabant

Locatie

De training vindt plaats op donderdag 14 december aanstaande van 10.00-16.30 uur in (of nabij) de Belcrum Watertoren in Breda, thuishaven van KR8LAB.

Inschrijven

De inschrijfmogelijkheid voor deze training is inmiddels gesloten.