NIEUWS OVERZICHT

Lees hier onze nieuwsberichten en informatie over onze trainingen en events.

OVERZICHT NIEUWS

17 september: Training Design Thinking in het publieke domein

28 mei 2018 - door KR8LAB in Agenda
training Design Thinking voor Werken in het Westen

Wil je samen met inwoners, cliënten, bezoekers, klanten, collega’s en samenwerkingspartners nieuwe strategieën, diensten en beleid ontwikkelen waar mensen echt behoefte aan hebben? Neem dan deel aan onze training Design Thinking in het publieke domein.

Design Thinking is een methode die diensten of beleid vanuit het perspectief van de belanghebbenden (opnieuw) vormgeeft, rekening houdend met de wensen, condities en context binnen het vraagstuk. Dat gebeurt niet door in te schatten wat deze belanghebbenden zouden willen, maar door samen met hen effectieve en efficiënte dienstverlening of beleid te co-creëren. Door Design Thinking worden nieuwe samenwerkingsvormen, benaderingen en perspectieven gecreëerd. Mensen, hun onderlinge relaties, beleving en behoeften staan hierbij centraal.

KR8LAB is binnen het publieke en sociale domein dé pionier in de toepassing van Design Thinking. Op basis van onze ervaring in vele maatschappelijke projecten brengen we je in deze training van één dag alle basistechnieken van Design Thinking bij.

Co-creatie met Design Thinking

De Design Thinking methode gebruikt verschillende tools die creativiteit en een open gesprek bevorderen tussen alle partijen. Mensen, hun onderlinge relaties, beleving en (latente) behoeften staan hierbij steeds centraal. In deze training ga je in een kleine groep aan de slag met een maatschappelijke oefencase. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Door vooral veel te oefenen ervaar je al doende de kracht van Design Thinking.

Programma-onderdelen:

-Theoretische introductie over Design Thinking met inspirerende voorbeelden uit het publieke en sociale domein
-Kijken vanuit verschillende perspectieven
-Netwerkanalyse, waarmee je alle belanghebbenden rondom de oefencase in beeld brengt
-Waardenanalyse, het vaststellen van waarde-uitwisseling tussen deze belanghebbenden
-Contextanalyse, het inzichtelijk maken van ontwikkelingen en trends rondom het vraagstuk
-Persona, zodat we behoeften, wensen en gedrag van belanghebbenden beter leren kennen
-Customer Journey, of klantreis, waarin we processen en interacties inzichtelijk maken én mogelijkheden voor verbetering ontdekken

Voor wie is de training Design Thinking in het publieke domein?

De training staat open voor professionals die zich bezig (willen) houden met maatschappelijke vraagstukken en waardecreatie.

Datum en locatie

De training vindt plaats op maandag 17 september 2018 van 09.30-16.30 uur.
Locatie: ntb

Inschrijven training Design Thinking in het publieke domein

De inschrijving voor deze training is inmiddels gesloten.
Wil je deelnemen aan een volgende training? Neem contact op of schrijf je onder aan deze website in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over Design Thinking?

Marcus Stickdorn, Marc Jakob Schneider, Markus Edgar Hormess en Adam Lawrence publiceerden deze maand het handboek “This is Service Design Doing”. Deze opvolger van het boek “This is Service Design Thinking” (2011) kwam tot stand met bijdragen van 200 professionals uit het internationale Design Thinking-netwerk. KR8LAB leverde als een van deze “contributors” een bijdrage gebaseerd op haar specifieke expertise op het gebied van de toepassing van Design Thinking binnen de publieke sector.

Het handboek bevat richtlijnen voor het faciliteren van workshops, het uitvoeren van Design Thinking-tools en het succesvol implementeren van service design in organisaties.[bol_product_links block_id=”bol_5a784c937ad2d_selected-products” products=”9200000049976157,1001004011843796″ name=”DT bericht” sub_id=”” link_color=”B5985E” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”317″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]